Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

16,50 zł

Tradycyjne, domowe krokiety z farszem z kapusty i grzybów. Doskonale uzupełniają barszcz czerwony lub mogą być przekąską na ciepło. Smażone w panierce na złoty kolor.

Porcja: 500 g 

Ilość

Składniki: Mąka pszenna, mleko, woda, kapusta świeża 16%, kapusta kiszona 11%, grzyby 5%, cebula, panier (mąka pszenna, sól, drożdże, papryka), olej rzepakowy, jaja świeże, masło (z mleka), sól, przyprawy.

Przechowywać w temperaturze 2-6 st C

Waga: 0,5 kg [waga może się nieznacznie różnić]

Krokiety z kapustą i grzybami

Jeżeli macie Państwo ochotę na domowe, tradycyjne krokiety z bardzo dobrze przyprawionym farszem z kapusty i grzybów, serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty! Produkowane przez nas krokiety nie tylko idealnie uzupełnią smak barszczu, ale również mogą stanowić dobry pomysł na ciepłą przekąskę i to nie tylko w czasie świąt. 

Jakość, tradycja i smak kuchni polskiej 

Krokiet jest rodzajem zasmażanego z farszem pasztecika, który swoim wyglądem nieco przypomina niewielką roladę. Wykonanie krokietów nie jest trudne, jednak wymaga poświęcenia nieco czasu i umiejętnego przygotowania farszu. Dlatego każdemu, kto zechce posmakować tego specjału, a nie ma możliwości jego przygotowania, polecamy spróbować nasze krokiety, stworzone według tradycyjnych, znanych już naszym babciom receptur.

Dla smaku krokietów kluczowe znaczenie ma przygotowane farszu i jego odpowiednie doprawienie. Dopiero gdy jest gotowy, naleśnik zwijany jest i składany w kopertę, a następnie obtoczony w jajku z mąką i bułce tartej, a następnie smażony na oleju. 

W swoich wyrobach stawiamy przede wszystkim na smak, świeżość i wysoką jakość. Każdy krokiet z kapustą i grzybami pełen jest farszu, idealnie doprawionego. Nie używamy sztucznych konserwantów ani polepszaczy smaku. Wszystkie nasze produkty są w pełni naturalne, prawdziwe i zawierają dokładnie wszystko to, co sami byście wykorzystali do stworzenia takiej potrawy w domu. 

Nasze krokiety z kapustą i grzybami składają się wyłącznie z mąki pszennej, mleka, wody, kapusty świeżej (16%) i kiszonej (11%), grzybów (5%), cebuli, oleju rzepakowego, świeżych jaj, masła z mąki, soli oraz przypraw. Panierujemy krokiety w przygotowanej wcześniej mieszance składającej się z mąki pszennej, soli, drożdży oraz papryki. 

Zalecamy, by krokiety po zakupie przechowywać w temperaturze 2-6°C. 

Masa opakowania krokietów to 500 g (pomiędzy poszczególnymi porcjami mogą wystąpić niewielkie różnice w masie). 

Zachęcamy do składania zamówień na krokiety przez cały rok, nie tylko w okresie świątecznym! Polecamy również nasze ciasta i ciasteczka