

Domowe pierogi ruskie
Porcja: 400 g.
Składniki: Mąka pszenna, woda, ziemniaki 22%, cebula, ser (z mleka) 9%, jaja świeże, olej rzepakowy, masło (z mleka), sól, przyprawa. Zawartość farszu nie mniejsza niż 30%.
Przechowywać w temperaturze 2-6 st C
Waga: 0,4 kg [waga może nieznacznie się różnić]
Przygotowując ofertę produktów dla Państwa, staraliśmy się ją tak skomponować, by każdy mógł w niej znaleźć coś dla siebie, posiłek smaczny, sycący i niewymagający zbyt wiele czasu, jaki należy poświęcić na jego przygotowanie do spożycia. Idealnym tego przykładem są pierogi ruskie.
W Polsce pierogi ruskie pojawiły się około XII wieku z Dalekiego Wschodu, jednak pierwszy przepisy na to danie pojawił się dopiero w pierwszej książce kucharskiej (Compendium ferculorum) pochodzącej z 1682 roku. Pierwszy farsz w pierogach składał się z nerek, łoju oraz ''zieloności''. Dopiero po jakimś czasie wprowadzono słodkie dodatkowo w postaci marmolady, owoców czy konfektu bzowego. Słodkie pierogi nie były gotowane, a smażone lub pieczone (co ciekawe był to początek dla dzisiejszych pączków).
Dopiero przepis wydany w zbiorze przepisów z Wielkiego Księstwa Litewskiego przypominał ten, który znamy dziś, według którego przygotowywane są pierogi ruskie.
Wszystkie swoje produkty, w tym pierogi ruskie przygotowujemy według tradycyjnych receptur, dzięki czemu nasze dania smakują tak, jakby przed chwilą były przygotowane przez nasze mamy czy babcie.
Bardzo ważna jest dla nas jakość posiłków, które mamy Państwu do zaoferowania. Dlatego nasze pierogi zawierają tylko naturalne składniki, nie mają zbędnych dodatków poprawiających smak i wygląd posiłku.
Ruskie pierogi przyrządzamy wyłącznie przy zastosowaniu mąki pszennej, wody, ziemniaków (22%), cebuli, sera z mleka (9%), świeżych jaj, oleju rzepakowego, masła z mleka, przypraw oraz soli.
Zawartość farszu w naszych pierogach jest nie mniejsza niż 30%. Masa netto każdego opakowania to około 400 gramów (w przypadku poszczególnych opakowań masa może się nieco różnić).
Zalecamy przed przygotowaniem naszych pierogów przechowywać je w temperaturze 2-6 °C.
Zachęcamy również do zapoznania się z pozostałymi naszymi produktami. Wszystkie są starannie przygotowane, smaczne i co najważniejsze naturalne. Polecamy zwłaszcza nasze delikatesy i chrupiące pieczywo!